Rust: Zweden dankzij goedkope pingel en 2 goals van Berg al op 3-0 tegen Luxemburg (video's)

Martijn Baars • 20:28, 07-10-2017 / Laatste Update: 11:02, 05-01-2024

Zweden maakt er een avond met veel goals van in Solna. Tegen Luxemburg staat de concurrent van Oranje in de strijd om WK-kwalificatie met rust al op een 3-0 voorsprong. Eerst was daar de goedkope penalty voor Zweden, na de schwalbe van Ola Toivonen.

Nog voor rust scoorde Marcus Berg, in het verleden spelend voor FC Groningen en PSV, 2 keer. Z'n eerste was na een mooie aanval, die hij koeltjes afrondde.

Z'n tweede was minder mooi. Hij was met zijn hoofd het snelst bij een rebound. Keeper Joubert van Luxemburg redde nog wel, maar zag Berg alsnog raak koppen: 3-0.

Zweden heeft nog een helft om de score op te vijzelen en Oranje op de rand van de afgrond te zetten.