Mark Flekken mag met Freiburg dromen van Champions League na zege op Leverkusen

19 december 2021

AFP
Mark Flekken

SC Freiburg blijft geweldig presteren in de Bundesliga. De ploeg van keeper Mark Flekken won ook de topper van Bayer Leverkusen (2-1) en staat halverwege het seizoen op de 3e plaats.


Flekken (de volgens Louis van Gaal door Louis van Gaal ontdekte doelman) droomt al een tijdje van de Champions League en zou het volgende seizoen misschien wel eens gaan spelen met Freiburg.

Freiburg kende een paar wisselende resultaten maar de zege op Leverkusen zorgt voor 29 punten uit 17 wedstrijden. Leverkusen heeft 1 punt minder.

Niet de nul, wel de 3 punten
Flekken hield de nul helaas voor hem niet. Charles Aranhuiz voorkwam dat. Hij maakte de 1-1, nadat Vincenzo Grifo Freiburg op voorsprong had geschoten vanaf 11 meter. Lang bleef het gelijk totdat de Duitser Kevin Schade scoorde. Jammer oftewel 'schade' voor Leverkusen dus.

Bij Leverkusen deden ook nog wat Nederlanders mee. Jeremie Frimpong stond de hele wedstrijd rechtsback. Daly Sinkgraven stond aan de andere kant. De linksback werd in de 87e minuut gewisseld voor zijn landgenoot en concurrent Mitchel Bakker.