Marokkaans publiek fluit Hakim Ziyech uit na wéér een gemiste strafschop

AFP

Martijn Baars • 17:34, 07-09-2019 / Laatste Update: 10:38, 08-01-2024

Marokko heeft het debuut van bondscoach Vahid Halilhodzic een beetje verprutst. In een vriendschappelijk duel met Burkina Faso bleef de ploeg steken op 1-1. Hakim Ziyech speelde een negatieve hoofdrol.

Vlak na rust mocht de 26-jarige Ajacied aanleggen voor een strafschop, maar net als eerder deze zomer faalde Ziyech vanaf 11 meter. Keeper Hervé Koffi keerde de harde maar onzuivere inzet van de spelmaker. Het kwam Ziyech op een fluitconcert van zijn eigen publiek te staan.

Doelpuntenmakers

20 minuten na de misser van Ziyech bracht Cyrille Bayala van het Franse RC Lens Burkina Faso op voorsprong. Zouhair Feddal, verdediger van Real Betis, zorgde in de slotfase voor een 1-1 eindstand.

Afrika Cup

In juli kreeg Ziyech een uitgelezen mogelijkheid Marokko naar de kwartfinales van de Afrika Cup te schieten. Bij een 1-1 stand tegen Benin mocht hij in de 5e minuut van de blessuretijd een penalty nemen. Ziyech raakte de paal en zag zijn ploeg in de strafschoppenserie ten onder gaan. De populariteit van de linkspoot in het voetbalgekke land liep zo een flinke dreun op.

Oude bekenden

Behalve Ziyech stonden ook oud-eredivisiespelers Nordin en Sofyan Amrabat in de basis. Oud-Ajacied Bertrand Traoré deed 90 minuten mee bij de bezoekers.