Marokko laat zich na strafschoppen verrassen door Benin en ligt uit Afrika Cup (video)

AFP

admin • 22:48, 05-07-2019 / Laatste Update: 18:29, 05-01-2024

Marokko is verrassend uitgeschakeld in de achtste finales van de Afrika Cup. De 'Leeuwen van de Atlas' gingen na strafschoppen beschamend onderuit tegen het bescheiden Benin. Na 120 minuten voetbal was de stand nog 1-1.

Marokko speelde een stuk sterker dan Benin, maar kwam vlak na rust wel op achterstand na een goal van Moise Adelihou. Een verrassende uitschakeling leek in de maak tegen het bescheiden voetballand Benin, maar een kwartier voor tijd kwam Marokko alsnog langszij. Youssef En-Nesyri, speler van het Spaanse Léganes, profiteerde optimaal van gruwelijk geblunder achterin.

Ziyech mist penalty

Marokko, met Hakim Ziyech, Nordin Amrabat, Karim El Ahmadi en de ingevallen Noussair Mazraoui en Oussama Idrissi in de gelederen, kreeg in de laatste minuut van de blessuretijd de ultieme kans om een verlenging te voorkomen, maar uitgerekend Ziyech mikte vanaf 11 meter op de paal. In de verlenging kreeg Benin, dat al zijn groepswedstrijden gelijk speelde, nog een rode kaart, maar gescoord werd er niet meer waardoor penalty's uitkomst moesten bieden.

Daarin miste Marokko 2 keer. Onder meer Idrissi schoot hoog over. Benin schoot zelf alles raak en schakelde daarmee een van de titelfavorieten uit. Ziyech nam overigens geen penalty meer.