Marseille wint van Salzburg maar moet in return oppassen

Pro Shots / Action Images

admin • 01:33, 27-04-2018 / Laatste Update: 04:26, 07-01-2024

Olympique Marseille heeft goede zaken gedaan door in eigen huis met 2-0 te winnen van Red Bull Salzburg. Ondanks dat Marseille met overtuigende cijfers wist te winnen, had Salzburg eigenlijk meer verdiend. De return in Salzburg zal nog een spannende wedstrijd gaan worden.

Marseille begon goed aan de wedstrijd en dat werd al snel beloond. Na een kwartiertje voetballen kwam Olympique Marseille in eigen huis op 1-0 voorsprong tegen Red Bull Salzburg.  Florian Thauvin kopte een vrije trap van Payet binnen en zette zijn ploeg op voorsprong. De scheidsrechter zag niet dat Thauvin de bal nog met zijn hand raakte en het doelpunt had moeten worden afgekeurd.

Na rust kwamen de Oostenrijkers goed terug. In de groepsfase pakte Salzburg nog 4 punten tegen Olympique Marseille. Ondanks dat Salzburg lekker stond te voetballen, was het weer Marseille dat scoorde. Invaller Clinton Njie schoot na een combinatie met Payet de 2-0 binnen in de 63e minuut.

Pelé staat zijn mannetje

Keeper Yohann Pelé stond in het laatste kwartier goed te keepen. Hij zag nog een pal hard op de paal vliegen, maar wist zijn doel schoon te houden. Ondanks dat Marseille bij vlagen wankelde, konden de Fransen het eigen doel schoon houden.