Matchfixing in Oostenrijk? SV Ried promoveert op doelsaldo na 9-0 zege in laatste duel

3 augustus 2020

BSR Agency

In Oostenrijk is de pleuris uitgebarsten na de bizarre promotie van SV Ried naar het hoogste niveau van het land. De ploeg won op de laatste speeldag met liefst 9-0 van Floridsdorfer AC en promoveerde daarmee op basis van doelsaldo naar de Oostenrijkse Bundesliga.


Austria Klagenfurt, dat voor de laatste speeldag evenveel punten had als Ried en maar 1 goal achterstond qua doelsaldo, deed wat het moest doen: winnen met flink wat doelpunten verschil. Het werd 6-1 tegen FC Wacker en daarmee dachten ze voldoende te hebben gedaan om te mogen promoveren. Totdat de uitslag van concurrent Ried binnenkwam.

'We gaan álle mogelijkheden onderzoeken'
In de Oostenrijkse 2. Bundesliga promoveert dit seizoen alleen de kampioen, in dit geval Ried dus. Maar Klagenfurt laat het er niet bij zitten en roept om een officieel onderzoek naar matchfixing. "Het optreden van Florisdorfer was een farce, een schande. Maar van de bond of de competitieleiding hebben we nog niets gehoord. Als de officials denken dat het leven nu gewoon verdergaat zonder dat er iets gebeurd is, hebben ze het mis. Je kunt erop rekenen dat we álle mogelijkheden gaan onderzoeken, de onderste steen moet boven", was de reactie bij Klagenfurt.