Matchwinner Aké deelt met Bournemouth keiharde dreun uit aan 9 man van Spurs (video)

admin • 17:23, 04-05-2019 / Laatste Update: 06:08, 05-01-2024

Tottenham Hotspur heeft 4 dagen voor de return in de halve finale in de Champions League tegen Ajax een pijnlijke middag beleefd in de Premier League. De Spurs kregen maar liefst 2 directe rode kaarten en verloren in blessuretijd van Bournemouth door een rake kopbal van de Nederlander Nathan Aké.

De eerste rode kaart kwam op naam van Heung-Min Son te staan. De Zuid-Koreaan pakte nog nooit eerder in zijn carrière een rode kaart, maar de stoppen sloegen door bij de aanvaller vlak voor rust. Hij duwde Bournemouth-speler Lerma opzichtig tegen het gras nadat de Colombiaan even daarvoor op zijn voet ging staan.

Invaller Foyth ziet snel rood

Met 10 man begon Tottenham aan de 2de helft, maar binnen no-time mocht de volgende vertrekken. Nota bene invaller Juan Foyth mocht direct vertrekken na een spijkerharde tackle. Op dat moment stond de Argentijn 2 minuten en 14 seconden in het veld.

May the Foyth be with you in the dressing room Son.

— Gary Lineker (@GaryLineker) May 4, 2019

Een oliedomme actie van de verdediger waarmee de hoop op een goed resultaat verdwenen was. Tot overmaat van ramp liep Tottenham in de blessuretijd ook nog tegen een nederlaag aan. Nathan Aké, de Nederlandse verdediger, kopte Bournemouth in de blessuretijd op 1-0.