Matig AZ struikelt net als PSV over LASK Linz en ligt uit de Europa League

BSR

Trevor Wagener • 21:46, 27-02-2020 / Laatste Update: 17:20, 05-01-2024

AZ is klaar in Europa. De Alkmaarders verloren in het Oostenrijkse Linz met 2-0 van LASK en dat was uiteraard niet genoeg na de eerdere 1-1 in het AFAS Stadion. In november won LASK nog met 4-1 van PSV, ook in de EL. Het eerdere duel eindigde toen in 0-0.

Zoals bekend zette LASK vanaf het begin af aan hoog druk, maar daar wist AZ prima onderuit te voetballen. Tot serieus grote kansen leidde dit in de 1e helft niet: Calvin Stengs schoot van afstand naast en Oussama Idrissi kon een voorzet niet bij Stengs krijgen. Net op het moment dat AZ nog beter in de wedstrijd kwam, ging het mis.

Net niet

LASK kreeg een penalty na onhandige, verdedigende acties van Teun Koopmeiners en Idrissi. Die laatste beukte een tegenstander omver: Marko Raguz faalde niet vanaf 11 meter en passeerde Marco Bizot - die overigens uitstekend stond te keepen - feilloos: 1-0. Al vroeg in de 2e helft ging het opnieuw mis voor AZ en opnieuw was het plaaggeest Raguz die voor een flinke piep in alle Alkmaarse oren zorgde.

Al vallend bracht hij het felle LASK met een volley op 2-0. Hoe lekker AZ ook aan het duel begon, hoe anders dat werd naar mate de wedstrijd vorderde. Iedere tegenstoot van LASK werd gevaarlijk, maar gescoord werd er niet meer. Wel kreeg Philipp Wiesinger nog zijn 2e gele en dus rode kaart, maar AZ zich kon zich toen al focussen op de eredivisie: zondag spelen zij uit tegen Ajax.