Matthijs de Ligt gedebuteerd voor Juventus in oefenduel met Tottenham (video's)

Trevor Wagener • 17:17, 21-07-2019 / Laatste Update: 00:19, 08-01-2024

Matthijs de Ligt heeft zijn 1e minuten gemaakt in het shirt van Juventus. De 19-jarige verdediger kwam na 63 minuten in het veld in het oefenduel tegen Tottenham Hotspur.

Dat De Ligt tijdens de International Champions Cup in Singapore zijn opwachting zou maken, was geen verrassing. "Hij heeft nog niet met zijn teamgenoten getraind, maar hij zal zeker voor een deel meedoen. Het is goed om wat wedstrijdritme op te doen", verklapte zijn trainer Maurizio Sarri al op de persconferentie voor het oefenduel.

Heerlijke interceptie van De Ligt op Lucas Moura!! Trots om hem zo te zien!❤️ #JuveSpurs #DeLigt #InternationalChampionsCup2019 pic.twitter.com/OnExBxRx7A

— Team_Cillessen (@Team_Cillessen) 21 juli 2019

Spelers

En dat uitgerekend tegen de ploeg die hem en Ajax vorig seizoen een Champions League-trauma bezorgden. Op de positie van De Ligt kregen de Italianen Daniele Rugani en Leonardo Bonucci de voorkeur. Ook grote namen als Gianluigi Buffon, Miralem Pjanic, Blaise Matuidi en Cristiano Ronaldo verschenen aan de aftrap.

Tottenham-manager Mauricio Pochettino stelde een minder aansprekend elftal op en gaf jeugdspelers als Troy Parrott en Oliver Skipp een kans. Na een halfuur kwamen de Londenaren terecht op voorsprong dankzij een benutte rebound van Erik Lamela.

Verloop

10 minuten na rust tekende invaller Gonzalo Higuaín met een droge schuiver voor de 1-1. Kort daarna kwam Juventus ook op voorsprong. Cristiano Ronaldo werkte een voorzet van Mattia de Sciglio achter Spurs-goalie Paulo Gazzaniga. Lang konden de Italianen daar niet van genieten.

Vrijwel direct na de invalbeurt scoorde Ajax-beul Lucas Moura opvallend genoeg direct. Na 64 minuten was de score daardoor weer in balans: 2-2:

Laughing at De Ligt thinking he can trust De Sciglio for an offside trappic.twitter.com/EAVxUpdHta

— Hououin Kyouma ⓭ (@AlessioTackle) 21 juli 2019

In de slotseconden van de wedstrijd scoorde Harry Kane de winnende voor Tottenham. Met een prachtige poeier van net over de middenlijn zorgde hij voor de 3-2.