Maxwell (2 assists) en Matuidi (2 goals) helpen PSG aan extreem late zege op Metz

Martijn Baars • 22:26, 18-04-2017 / Laatste Update: 16:38, 12-12-2023

Paris Saint-Germain heeft met heel veel mazzel gewonnen van FC Metz. In het noord-oosten van Frankrijk won PSG door een goal in de 3e minuut van de blessuretijd met 2-3. Blaise Matuidi was de grote man. De middenvelder werd met zijn 2e goal van de avond de matchwinner.

In de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor de bezoekers. Via Edinson Cavani en Blaise Matuidi kwam PSG in het noord-oosten van Frankrijk op een comfortabele 2-0 voorsprong. Een hoofdrol was daarbij weggelegd voor Maxwell. De oud-Ajacied gaf bij beide goals de assist.

Winnende goal in 93e minuut

Een kwartier kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd. Yann Jouffre maakte in de 78e minuut de aansluitingstreffer. In de slotfase leek het helemaal fout te gaan toen Cheick Diabate ook nog de 2-2 aantekende. Daar leek het bij te blijven, totdat in de 93e minuut Matuidi met zijn 2e ook meteen de winnende binnenschoot: 2-3. Dat was meteen de laatste actie van de wedstrijd, want de scheidsrechter blies daarna voor het einde.

Monaco kan uitlopen

PSG komt door de zege weer op gelijke hoogte met koploper AS Monaco, maar de Monegasken hebben een wedstrijd minder gespeeld.