Mbappé, Neymar en Cavani bezorgen PSG wéér de zege

Photo News

Martijn Baars • 19:55, 16-12-2017 / Laatste Update: 19:17, 05-01-2024

Paris Saint-Germain blijft de onbetwiste leider in de Ligue 1. De Parijzenaren versloegen Rennes uiteindelijk gemakkelijk: 1-4. PSG kreeg wederom hulp van de ongekend sterke voorhoede.

Al na 17 minuten stond de koploper op een 0-2 voorsprong. Neymar zette de bezoekers op 0-1, waarna zijn maatje voorin Kylian Mbappé de score verdubbelde. De sterren gaven elkaar de assist.

Rood

In de tweede helft kwam Rennes terug in de wedstrijd. Firmin Mubele Ndombe  scoorde. En de wedstrijd leek nog een spannend ruim half uur te krijgen. Maar Benjamin Andre maakte het zijn team daarna lastig door binnen 10 minuten 2 keer geel te krijgen en dus rood.

Gemiste pingel

Dat was het startsein voor PSG om door te drukken en toen ging het hard. Edinson Cavani scoorde de 1-3 en een minuut later maakte Neymar zijn 2e van de dag. In de slotfase kreeg Presnel Kimpembe zijn 2e gele kaart en veroorzaakte daarmee een strafschop. Het buitenkansje was niet aan Wahbi Khazri besteed. Hij miste voor de thuisploeg.

Door de winst van PSG behoudt de club de voorsprong van 9 punten op Monaco. Dat vrijdag al met 0-4 won van Saint-Etienne.