Mbappé speelde bijna voor RB Leipzig

12 oktober 2017

Pro Shots

Kylian Mbappé ging in januari 2015 bijna van AS Monaco naar RB Leipzig, dat toen nog in de 2e Bundesliga speelde. Dat zegt oud-trainer Ralf Rangnick in een exclusief interview met de Duitse boulevardkrant Bild.


Het Franse toptalent was in de winter van 2015 zo goed als zeker van RB Leipzig, maar de club liep hem op het laatste moment tóch nog mis.

Papa's wil is (geen) wet
Trainer Alexander Zorniger werd in de winterstop van het seizoen 2014/15 ontslagen, maar Leipzig had nog geen opvolger klaar staan. De vader van Mbappé had daarom geëist dat de toenmalige sportief directeur, Ralf Rangnick, trainer zou worden. Anders zou de kleine Kylian niet naar Duitsland komen.

Rangnick kon dit alleen niet beloven en daarom ging de deal met Mbappé niet door.

Balen
Gezien de prestaties van nu was het mislukken van die transfer natuurlijk zwaar balen voor RB Leipzig. De situatie werd ook nog eens extra pijnlijk, omdat Rangnick, na mislukte gesprekken met onder andere Thomas Tuchel, uiteindelijk tóch trainer van de blikjesclub werd.

Wil jij het belangrijkste VOETBALNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met VOETBAL AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht