Wie is Melayro Bogarde, de Nederlander die bij Hoffenheim debuteert

30 mei 2020

BSR/Imago Sport
melayro-bogarde-hoffenheim

En toen stond hij plots in de basis bij het Hoffenheim van Alfred Schreuder: Melayro Bogarde. De piepjonge verdediger mag (helaas) voor een leeg stadion zijn debuut maken in de Bundesliga. Maar wat weten we van deze jongen? Een paar feiten op een rij.


Melayro Bogarde is nog maar 18 jaar en het neefje van Winston Bogarde. De 1,85 meter lange centrale verdediger speelde lange tijd in de jeugd bij Feyenoord, maar vertrok in juli 2018 naar de Bundesliga. Voor 360.000 euro (bron: Transfermarkt) waagde hij zijn kansen in de jeugd van Hoffenheim. Met succes, want de rechtspoot speelde veel en goed en schrijft nu geschiedenis met een basisplek in het eerste.

Jongste debutant
Doordat Alfred Schreuder hem op zo'n jonge leeftijd laat spelen tegen Mainz is hij de jongste Nederlander die in de Bundesliga debuteert. En meteen liet hij zien dat hij niet over zich heen laat lopen. Na nog geen 10 minuten spelen ontving hij voor deze overtreding een gele kaart.

Jeugd WK met Oranje
Ook op andere internationale podia heeft Bogarde al een beetje ervaring. In november van het vorige jaar zat hij bij de selectie van de ploeg die de halve finale van het WK onder 19 haalde (na penalty's verloren van Mexico). Daar zal hij echter gemengde gevoelens aan over hebben gehouden. In de groepsfase kreeg hij tegen Nigeria een rode kaart. Wel is het natuurlijk een heerlijke prestatie om zo ver in dat toernooi te komen.

Een paar maanden daarvoor ging het bij de onder 17-ploeg een heel stuk beter. Daar prolongeerde hij de EK-titel, door de finale met 4-2 van Italië te winnen!