Memphis Depay helpt Lyon aan schamel puntje, De Vrij speelt met Inter óók gelijk (video's)

BSR

Sjors Tanis • 22:47, 17-09-2019 / Laatste Update: 17:51, 13-12-2023

Olympique Lyon en Zenit St. Petersburg hebben de punten gedeeld in de 1e wedstrijd in de groepsfase van de Champions League. De bezoekers kwamen voor rust nog op voorsprong, maar Memphis Depay bezorgde Lyon vanaf de stip tóch een puntje: 1-1.

Het andere 'vroege' Champions League-duel op dinsdag, tussen Internazionale en Slavia Praag, eindigde ook in een 1-1 gelijkspel.

Serdar Azmoun scoort, maar valt ook uit

Lyon was op eigen veld dreigend tegen Zenit, maar het waren de bezoekers uit Rusland die in de 39ste minuut op voorsprong kwamen. Serdar Azmoun, vlak daarvoor nog met een blessure op de grond, rondde en combinatie met Artem Dzyuba af: 0-1. De Iraniër kon met een goed gevoel de rust in na zijn treffer, maar dat goede gevoel was snel na de pauze alweer verdwenen: Azmoun kon niet verder vanwege zijn blessure die hij vlak voor zijn treffer opliep.

Memphis Depay helpt Lyon

In de 2e helft verhoogde Lyon het tempo en dat leverde al na 5 minuten een strafschop op nadat Memphis Depay werd neergelegd. De ster van het team eiste de pingel zelf op en faalde niet: 1-1.

Benfica en RB Leipzig spelen om 21.00 uur tegen elkaar in het andere duel in Groep G.