Memphis geeft weer showtje weg in grote zege Lyon (video)

Brian Vesseur • 19:51, 12-03-2017 / Laatste Update: 18:42, 05-01-2024

Olympique Lyon heeft met 4-0 gewonnen van Toulouse. Grote man bij de thuisploeg was Memphis Depay, die 2 doelpunten maakte en een assist gaf. Door de overwinning staat Lyon steviger op de 4e plek.

Cristophe Jallet schoot de thuisploeg na een ruim half uur op een 1-0 voorsprong. De 20-jarige Maxwell Cornet zorgde vlak na rust voor de 2-0. Memphis gaf de assist op het 2e doelpunt. Zelf tekende hij in de 2e helft voor de 3-0 en 4-0. Vooral de laatste was van grote klasse. Van een enorme afstand schoot de 23-jarige buitenspeler over de keeper heen.

#Replay🎥 BUUUUUUUUUUUUUUUT DE #MEMPHIS DU MILIEU DE TERRAIN pic.twitter.com/9P99Vzw3dh

— Inside Gones (@InsideGones) March 12, 2017

Magic Memphis

Memphis lijkt met de week beter te spelen in Frankrijk. Zeker in eigen huis: in de laatste 4 thuiswedstrijden scoorde hij 4 keer en gaf 2 assists. In totaal staat de aanvaller na 9 wedstrijden op 5 doelpunten en 4 assists.

Stand

Lyon lijkt kansloos voor een plek in de top 3. De ploeg moet dus zorgen dat ze plek 4 vasthouden. Door de overwinning staan ze 5 punten voor op Olympique Marseille, dat ook een wedstrijd meer heeft gespeeld. Toulouse staat op plek 11 in de Ligue 1.