Memphis neemt Lyon bij de hand in strijd om 3e plek in Ligue 1

BSR Agency

Brian Vesseur • 00:46, 20-04-2019 / Laatste Update: 22:54, 07-01-2024

Memphis Depay was vrijdagavond weer eens trefzeker voor Olympique Lyon. Na een dikke maand zonder doelpunten hielp hij zijn team met 1 goal aan een 2-1 zege op Angers.

Depay opende na een kwartier spelen de score op aangeven van Houssem Aouar. Enkele minuten voor rust verdubbelde Martin Terrier de voorsprong voor de thuisploeg, opnieuw op aangeven van Aouar.

Eretreffer

Na rust joeg Angers op de aansluitingstreffer. Deze viel ook. Vlak voor tijd verschalkte Lucas Tousart zijn eigen doelman. Uiteindelijk hield de thuisploeg stand, waardoor Lyon de zeventiende zege van het seizoen over de streep trok.

Voorronde CL

Depay en zijn ploeggenoten strijden met Saint-Étienne (vierde) en Marseille (vijfde) om de derde plek, die recht geeft op een plek in de voorronde van de Champions League.

Door de overwinning vergrootte Lyon het gat met naaste achtervolger Saint-Étienne tot 6 punten en met Marseille tot 8 punten. Beide ploegen komen dit weekend nog wel in actie, zodat ze het gat weer kunnen verkleinen.