Mertens scoort 3 keer in ruime overwinning Napoli

Brian Vesseur • 15:26, 11-12-2016 / Laatste Update: 15:08, 08-01-2024

Napoli heeft zondag gehakt gemaakt van Cagliari. De uitploeg won met 0-5 en houdt daarmee de druk op de top hoog. Dries Mertens was belangrijk met een hattrick, terwijl Marek Hamsik goed was voor 3 assists én een doelpunt.

De Belgische Mertens opende na 34 minuten de score: 0-1. De assist kwam van de voet van Hamsik. De Slowaak zorgde zelf - vlak voor rust - voor de 0-2. Piotr Zielinski zorgde een paar minuten na rust meteen voor de 0-3. Weer was het Hamsik die de assist gaf.

Mertens-show

De oud-speler van onder andere FC Utrecht en PSV wilde nog even laten zien wat hij kon. Mertens, die de laatste tijd in de spits wordt geposteerd bij Napoli, wilde er tegen Cagliari een showtje van maken. Na 69 minuten zorgde hij voor de 0-4 en een paar minuten later maakte hij zijn hattrick compleet: 0-5! Bij het laatste doelpunt gaf Hamsik wéér de assist. Na 75 minuten kreeg Mertens een publiekswissel, Emanuele Giaccherini kwam voor hem in het veld.