Mertens weer baas van Napoli tegen scorende Strootman

ProShots

admin • 17:53, 04-03-2017 / Laatste Update: 15:45, 05-01-2024

Aan de hand van Dries Mertens heeft Napoli zaterdag 3 punten opgehaald bij AS Roma. De Belg was weer op dreef en maakte zijn 17e en 18e goal van het Serie A-seizoen (24 potjes onderweg). In de laatste 15 wedstrijden maakte hij zelfs 15 goals. De snelle rekenaar weet: 1 goal per match gemiddeld! Zaterdag werd het 1-2 in Rome, omdat Kevin Strootman in de slotfase nog tegen scoorde.

Mertens maakte na een klein half uur de 0-1 op fraai aangeven van aanvoerder Marek Hamsik. Kort na rust schoot hij de 0-2 binnen. Mertens deed wel een beetje raar toen hij zijn 1e goal vierde... Na 74 minuten ging hij geblesseerd naar de kant. Hopen voor Napoli dat het meevalt.

Strootman scoorde een minuut voor tijd uit een vrije trap nog tegen, maar verder kwam Roma niet.

Voor Roma was het de 1e thuisnederlaag in 25 duels. Napoli blijft 3e, maar kruipt wel dichter naar nummer 2 Roma toe. Het verschil is nog 2 punten. Koploper Juventus, dat zondag aantreedt tegen Udinese, is al 7 punten los van Roma.