Messi is 75 minuten onzichtbaar, maar schiet Barça tóch met 2 goals richting CL-finale (video's)

AFP

Martijn Baars • 00:58, 02-05-2019 / Laatste Update: 19:13, 12-12-2023

Een onzichtbare Lionel Messi heeft FC Barcelona over het dode punt geholpen en met anderhalf been in de finale van de Champions League gezet. De Argentijn scoorde in het laatste kwartier 2 keer, terwijl hij in de 75 minuten daarvoor onzichtbaar was. Vooral de 3-0, ook de einduitslag, was een pareltje.

Scheidsrechter Björn Kuipers had tot de 2-0 zijn handen vol aan een stelletje zeurende Barça-spelers, die elk vermoeden van een overtreding aanvochten alsof er iemand vermoord was. De Nederlandse arbiter zag vanaf minuut 1 de spelers van vooral FC Barcelona zeuren en mekkeren en zich aanstellen na lichte overtredingen van spelers van Liverpool.

Mooie openingsgoal

Toch was er ook wel wat om van te genieten. Wat te denken van de openingsgoal! Suarez gleed halverwege de eerste helft tegen een perfecte voorzet van Jordi Alba aan. Met de punt van zijn schoen zorgde de Uruguayaan dat Liverpool-doelman Alisson Becker kansloos was: 1-0.

Ter Stegen voorkomt uitgoal

Ook na rust werd het niet veel beter. Liverpool ging ietsje meer op zoek naar de gewenste uitgoal, maar kwam behalve inzetten van Milner en Salah niet in de buurt van Marc-André Ter Stegen. De Barça-doelman kon door een aantal aardige reddingen uitblinker spelen.

Onzichtbare Messi scoort

Zoals je wel vaker ziet in het voetbal: als je zelf niet scoort, valt de goal aan de andere kant. En dat gebeurde. De tot dan onzichtbare Lionel Messi liep tegen een balletje aan die via de lat terug het veld in stuiterde: 2-0.

Fantastische vrije trap

Daarna was de ban gebroken en durfde Barcelona wat meer te voetballen. Messi kreeg het ineens op zijn heupen en scoorde vlak na de 2-0 een fantastische goal. Hij krulde een vrije trap perfect in de kruising voor de 3-0 en de beslissing in de hele halve finale.