Na Messi moet nu ook Ronaldo voor de rechter verschijnen wegens fraude

19 mei 2017

Pro Shots

Cristiano Ronaldo moet, net als zijn rivaal Lionel Messi, voor de Spaanse rechter verschijnen. De Portugese superster heeft volgens onderzoek over 150 miljoen euro die hij kreeg voor zijn portretrechten geen belasting betaald.


Ronaldo heeft volgens de Spaanse krant El Confidential toegegeven dat hij niet al zijn inkomsten heeft opgegeven bij de Belastingdienst, maar dat er nooit sprake was van expres frauderen.

'Wist het niet'
'Ronaldo gebruikte hetzelfde Ierse bedrijf om zijn geld weg te sluizen als Angel di Maria en andere spelers', zo staat te lezen in het artikel. Volgens een woordvoerder van Ronaldo dacht zijn cliënt dat hij alleen inkomsten gegenereerd in Spanje hoefde aan te geven. En dus geen wereldwijde opbrengsten van bijvoorbeeld reclames.

Messi
Lionel Messi werd eerder al veroordeeld voor een vergelijkbare zaak. Hij kreeg een celstraf van 21 maanden, maar de speler van FC Barcelona hoefde de cel niet in, omdat straffen in Spanje onder de 2 jaar niet uitgezeten hoeven te worden. Dat is tenminste zo als het een eerste overtreding van de wet betreft en er geen geweld in het spel is.

Wil jij het belangrijkste VOETBALNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met VOETBAL AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht