Middlesbrough laat belangrijke punten liggen in promotie naar Premier League

admin • 01:01, 30-04-2016 / Laatste Update: 15:05, 12-12-2023

Met nog twee wedstrijden te gaan leek het Engelse Middlesbrough op weg te zijn naar de Premier League. De club stond gedeeld eerste, maar liet met nog twee wedstrijden te gaan punten liggen tegen Birmingham City: 2-2.

De ploeg kwam na 33 minuten achter door een goal van Stephen Gleeson. De Birmingham City-speler wist van dichtbij raak te schieten. Nog voor rust wist clubtopscorer Jordan Rhodes, die door veel Premier League-clubs wordt gevolgd, zijn zestiende van het seizoen in de touwen te schieten.

Gastón Ramírez

Het was de Uruguayaanse FC Southampton-huurling Gastón Ramírez die na 55 minuten voetbal Middlesbrough op een 1-2 voorsprong zette, maar genoeg was dat niet. Dertien minuten later was het David Davis die de 2-2 voor Birmingham City maakte.

Hierdoor staat Middlesbrough op dit moment op de eerste plaats in de Championship. Brighton en Burnley hebben beide een punt minder, maar hebben ook een wedstrijd minder gespeeld. Maandag komen de beide ploegen in actie. Middlesbrough lijkt door dit gelijkspel zijn kansen op het kampioenschap te hebben verspeeld.

De club kan nog wel tweede worden als er op 7 mei wordt gewonnen van directe concurrent Brighton. De nummer twee promoveert ook rechtstreeks naar de Premier League. De nummer drie kan ook nog promoveren, maar moet wel play-offs spelen. Op die manier kan er wel 300 miljoen euro worden gewonnen.