Middlesbrough meldt zich na moeizame zege op Oxford in kwartfinale FA Cup

Martijn Baars • 19:31, 18-02-2017 / Laatste Update: 04:16, 08-01-2024

Een goal in de laatste 5 minuten was nodig voor Middlesbrough om afstand te nemen van Oxford United. In de achtste finale van de FA Cup maakte Christian Stuani in de 86e minuut het winnende doelpunt. Middlesbrough meldt zich samen met Millwall, Lincoln City alvast bij de laatste 8.

Comfortabele voorsprong

De Premier League-club leek als enige van de hoogst geklasseerde teams een makkelijke middag tegemoet te gaan in het bekertoernooi. Voor rust zetten Grant Leadbitter (via een penalty) en Rudy Gestede Middlesbrough al op een comfortabele 2-0 voorsprong.

Oxford maakt 2-0 achterstand goed

Oxford United, dat uitkomt in de League One, vloog na rust uit de startblokken. Binnen 20 minuten was de 2-0 achterstand goedgemaakt. Chris Maguire en Antonio Martinez waren de doelpuntenmakers. Helaas voor kleine club bleef een stunt of een kans op een replay in eigen stadion uit. Stuani bleek matchwinner te worden.

Bijltjesdag

Het was bijltjesdag in de FA Cup voor de favorieten. Premier League-club Burnley en Leicester City werden uitgeschakeld en Manchester City kwam bij Huddersfield Town niet verder dan 0-0 en moet dus nog een replay spelen.