Middlesbrough wint dankzij voortreffelijke De Roon zeer belangrijke degradatiekraker

admin • 22:26, 26-04-2017 / Laatste Update: 11:41, 08-01-2024

Middlesbrough heeft onderin geweldige zaken gedaan door thuis met 1-0 te winnen van hekkensluiter Sunderland. Marten de Roon was een belangrijke schakel bij de thuisploeg met het winnende doelpunt: 1-0.

Middlesbrough kwam meteen goed uit de startblokken en dat wel door middel van de Nederlandse middenvelder Marten de Roon. De oud-speler van Sparta en sc Heerenveen maakte na 9 minuten de 1ste aanval van Boro af en zorgde daarmee voor de 59ste tegentreffer van hekkensluiter Sunderland. The Black Cats hebben zelf maar 26 keer het net gevonden. De Roon nam een bal Adam Clayton fenomenaal aan op zijn borst en tikte hem al vallend achter Jordan Pickford.

⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️ Marten de Roon ('8) scores!!#Middlesbrough 1#Sunderland 0 pic.twitter.com/m6xB5eZV1b

— Premier League ⚽️ (@Goals_Premier) 26 april 2017

Stewart Downing kreeg vervolgens een kans om de score te verdubbelen, maar de linkermiddenvelder faalde - als zo vaak dit seizoen - om het net te vinden. In de 34ste minuut kwam Sunderland voor het eerst in de buurt van Brad Guzan, maar de Amerikaan had een uitstekende reactie op het schot van Didier Ndong.

In de 2de helft kreeg Sunderland meteen een kans om zijn 1ste van de avond te maken, maar Wahbi Khazri kreeg de bal uit een vrije trap niet voorbij de goed keepende Guzan. De wedstrijd bloedde daarna een beetje dood. De ploeg van De Roon kreeg niet voor niets maar 43 tegentreffers in de competitie, al moet wel worden gezegd dat de 23 doelpunten die ze wel maakte ook niet echt indrukwekkend zijn.

Middlesbrough staat door de winst zes punten los van Sunderland, dat bijna zeker gaat degraderen. De thuisploeg staat nu op 6 punten van Hull City, dat op de veilige 17de plek staat.