Heeft Mignolet een bal op zijn hoofd gehad? ‘Vormer is een betere afmaker dan Firmino’

14 januari 2020

BELGA

Simon Mignolet is zwaar onder de indruk van ploeggenoot Ruud Vormer. De keeper van Club Brugge stelt tegenover Het Laatste Nieuws zelfs dat Vormer een betere afmaker is dan Liverpool-topspits Roberto Firmino.


"Zowel Hans Vanaken als Ruud zijn heel goede afwerkers. Roberto Firmino en Mohamed Salah zijn natuurlijk ongelooflijke voetballers, maar Firmino is geen geboren killer", vertelt Mignolet. "Hans en Ruud doen qua afwerking zeker niet onder voor ‘Bobby’. Ik durf zelfs te zeggen dat Hans en Ruud op dat vlak beter zijn dan Roberto Firmino. En dat ze van een vergelijkbaar niveau zijn als Salah.

4 goals
Mignolet maakte afgelopen zomer de overstap van Liverpool naar Club Brugge. Daar is hij ploeggenoot van 4-voudig Oranje-international Vormer. De 31-jarige middenvelder scoorde dit seizoen in alle competities 4 keer, waarmee hij een bijdrage levert aan de koppositie in België. De voorsprong van Club Brugge op nummer 2 Charleroi is al 10 punten.

Cijfers liegen niet
Ondanks de complimenten van Mignolet zeggen de cijfers iets anders. Firmino schoot tot nu toe 9 keer raak. Mohamed Salah staat op 14 goals.