Mijlpaal voor Thomas 'karate' Müller: 300ste wedstrijd in de Bundesliga

EPA

Trevor Wagener • 19:59, 15-12-2018 / Laatste Update: 03:57, 07-01-2024

Thomas Müller sloot een aparte week zaterdagmiddag af met een mooi, nieuwe mijlpaal in zijn loopbaan. De 29-jarige aanvaller van Bayern München speelde tegen Hannover 96, dat met 0-4 werd geklopt, zijn 300ste Bundesliga-wedstrijd.

Müller kreeg afgelopen woensdag tegen Ajax (3-3) voor het eerst in zijn loopbaan direct rood nadat hij Nicolas Tagliafico met een karatetrap had geveld. Dat gebeurde in zijn 105de Champions League-wedstrijd, een aantal waarmee hij het clubrecord van Philipp Lahm evenaarde.

Ook bij zijn vorige jubileum had Müller bepaald geen reden tot juichen. Tegen Nederland speelde hij vorige maand zijn 100ste interland voor Duitsland (2-2), dat in de slotfase een 2-0 voorsprong weggaf nadat het feestvarken was ingevallen.

Lachen, Thomas!

In zijn 300ste Bundesligaduel kon Müller wél lachend van het veld toen hij in de 79ste minuut naar de kant werd gehaald. De 0-4 eindstand stond op dat moment al op het bord. Müller stond in Hannover aan de basis van de openingstreffer van Joshua Kimmich, al kreeg hij geen assist op zijn naam omdat een verdediger zijn voorzet nog beroerde.

Fenomeen

Coach Jürgen Klinsmann liet Müller op 15 augustus 2008 zijn debuut maken voor Bayern München in de thuiswedstrijd tegen het HSV (2-2) van trainer Martin Jol. Mark van Bommel zag als aanvoerder van de Rekordmeister dat de destijds 18-jarige aanvaller 10 minuten voor tijd mocht invallen voor Miroslav Klose. De speler die onder Louis van Gaal uitgroeide tot een vaste waarde was namens Bayern in 300 competitiewedstrijden goed voor 108 goals en 115 assists.