Mikel stopt na bronzen plak op Afrika Cup als Nigeriaans international

19 juli 2019

AFP

Nigeria gaat op zoek naar een nieuwe aanvoerder voor het nationale voetbalelftal. John Obi Mikel stopt op 32-jarige leeftijd als international. De middenvelder sluit zijn interlandperiode bij Nigeria af met een 3e plek op de Afrika Cup.


Nigeria won woensdag de wedstrijd om de derde en vierde plaats op de Afrika Cup van Tunesië (1-0). Mikel maakte donderdagavond bekend dat het zijn laatste duel voor de Super Eagles was. De middenvelder maakte in 2015 als 18-jarige zijn debuut voor Nigeria. In totaal speelde hij 89 interlands.

Doorbraak in Nederland
In 2005 kende hij op het jeugd WK in Nederland zijn doorbraak. Nigeria verloor op dat toernooi de finale van Argentinië (2-1). Mikel kreeg na afloop de Zilveren Schoen uitgereikt als de op een na beste speler. Geen schande, aangezien de Gouden Schoen ging naar Lionel Messi. Mikel verdiende dankzij zijn sterke optredens een transfer naar Chelsea.

Na 11 jaar in het blauw, vertrok Mikel in 2017 naar Tianjin TEDA. Vorig seizoen speelde hij in het Championship voor Middlesbrough en recent tekende de Nigeriaan een contract bij het Turkse Trabzonspor.







Dit bericht bekijken op Instagram





Een foto die is geplaatst door null (@mikel_john_obi) op