Milaan durft te dromen van komst Messi: kranten speculeren volop na actie van papa

24 juli 2020

REUTERS

De cover van La Gazzetta dello Sport laat de fans van de Nerazzurri dromen. ‘Inter en Messi: waarom niet?’, schrijft de gerenommeerde Italiaanse sportkrant vrijdag in het groot. De aanleiding? Jorge, de vader van Lionel Messi (33), heeft een huis gekocht in Milaan. Wellicht vanwege het belastingvoordeel in Italië, toch slaan de speculaties op hol. 


De voorpagina van La Gazzetta is er 1 die opvalt. Lionel Messi wordt in 1 beeld gezet met de befaamde kathedraal van Milaan. "Inter en Messi. Waarom niet?”, zo schrijft de sportkrant zoals gezegd bij de foto. "Een wending die doet dromen."

Financiële kwestie
Die wending slaat op een verhuizing van Jorge Messi, die zich bemoeit met de financiële zaken van zijn zoon, naar Milaan. Jorge heeft een huis gekocht in de modestad en trekt er binnenkort in. Sky Sports Italia stelt dat het alleen maar een financiële kwestie is. Jorge wil profiteren van de grote belastingvoordelen die Italië sinds 2017 biedt aan rijke buitenlanders. Lionel zou mee kunnen profiteren via zijn vader. 

Durf te dromen
La Gazzetta erkent die drijfveer, maar durft toch een stapje verder te gaan. "Gaat het enkel om economisch profijt, of zit hier toch een ongelofelijke deal achter?” Dat de grootste sportkrant van Italië een eventuele overgang dus niet afdoet als onrealistisch, laat de supporters van de ploeg van Romelu Lukaku watertanden. 

Ruzie binnen FC Barcelona
Dat ‘de Vlo’ een frustrerend seizoen achter de rug heeft, helpt bij de speculaties. Zo maakte de aanvoerder openlijk ruzie met sportief directeur Éric Abidal en trok hij na het missen van de titel de kwaliteit van de groep in kwestie. "We zijn al het hele seizoen een bijzonder zwak team”, was de zesvoudige winnaar van de Ballon d’ Or duidelijk.

Korte vakantie op Ibiza
Messi geniet ondertussen alvast van een korte vakantie. Samen met z’n echtgenote Antonella Roccuzzo, Luis Suarez en diens vrouw Sofia Balbi ligt hij momenteel met een superjacht voor de kust van Ibiza. Even de batterijen opladen voordat de eindronde van de Champions League begint. Barcelona speelt op 8 augustus in Lissabon de terugwedstrijd van de kwartfinales tegen Napoli. In Italië werd het 1-1. 
Het zou geinig zijn om Messi in de Serie A te zien, aangezien ook Cristiano Ronaldo daar speelt bij Juventus.