Milik aan de basis van Houdini-act Napoli: van 1-0 achter naar 2-1 voor in laatste minuten

REUTERS

Martijn Baars • 19:17, 08-04-2018 / Laatste Update: 22:00, 07-01-2024

Napoli leek dit weekend de titeldroom in Italië definitief op te moeten geven. Tot de 89ste minuut keken de Napolitanen in eigen huis tegen een 0-1 achterstand aan tegen Chievo. Bij het eindsignaal stond er echter toch een 2-1 overwinning op het scorebord. Het gat met koploper Juventus, dat zaterdag met 2-4 won van Benevento, blijft daardoor 4 punten.

Dries Mertens, die 5 minuten na rust een penalty miste, leek lange tijd de schlemiel van de wedstrijd te worden, want in de 73ste minuut was het Mariusz Stepinski die Chievo op voorsprong bracht. Voormalig Ajacied Arek Milik bezorgde Napoli in de 89ste minuut in elk geval nog een punt, maar ook dat was voor Napoli niet genoeg.

Blessuretijd

In de 93ste minuut was het Amadou Diawara die de Houdini-act van Napoli alsnog bewerkstelligde. De middenvelder uit Guinee zorgde voor een 2-1 overwinning en zorgde er dus ook voor dat Napoli in het spoort blijft van Juventus.

Leuk om naar uit te kijken: in speelronde 34 moet Napoli nog op bezoek bij Juventus.