🎥 | MLS-potje loopt gigantisch uit de klauwen: 3 rode kaarten in verhitte slotfase

20 mei 2022

Het ging er afgelopen nacht niet zo vriendelijk aan toe bij de wedstrijd tussen Sporting Kansas City en Colorado Rapids in de MLS. Scheidsrechter Drew Fischer gaf uiteindelijk 4 rode kaarten, waarvan 3 na een flinke opstootje.


De thuisploeg verdedigde een 2-1-voorsprong in de slotfase van de wedstrijd en deed er werkelijk alles aan om de tegenstander het leven zuur te maken. Daniel Salloi (Sporting KC) ging voor een vrije trap staan en dat pikte Rapids-verdediger Lucas Estevez. Estevez gaf Salloi een douw en daarna ontplofte de boel.

Opstootje
Estevez kon gelijk vertrekken van de scheidsrechter. Daarna vlogen de spelers elkaar in de haren en nadat scheidsrechter Fisher iedereen tot rust had gebracht, volgden nog 2 kaarten. Salloi mocht net iets eerder dan de rest gaan douchen en ook teamgenoot Andreu Fontàs kreeg rood. Fontàs besloot voor de ogen van de scheidsrechter iemand te wurgen, en da's niet slim...

Genoeg voor de overwinning was het wel, Sporting KC won met 2-1. Alle doelpuntenmakers kregen overigens rood. Salloi scoorde namens de thuisploeg en Estevez, de veroorzaker van al deze ellende, scoorde voor Colorado Rapids. Eerder in de blessuretijd kreeg Auston Trusty namens de Rapids al rood, dus in dat opzicht eindigde de wedstrijd in 2-2!