Moeder van Emiliano Sala precies 1 jaar na zijn tragische dood: ‘Het voelt als gisteren’

21 januari 2020

AFP

Emiliano Sala verongelukte precies een jaar geleden op 21 januari 2019. De Argentijn zat in een vliegtuig dat van Nantes onderweg was naar zijn nieuwe woonplaats en club Cardiff. Het vliegtuig crashte en pas dagen later werd zijn lichaam gevonden. Voor Mercedes, de moeder van Sala, voelt de dag van het slechte nieuws nog steeds als gisteren.


Bij de BBC vertelt ze uitgebreid over haar relatie met haar zoon, zijn leven als voetballer en over de hond van Sala die zijn familie nu geeft geadopteerd. "Toen ze hier kwam, vond ze de spullen van Emiliano. Ik weet zeker dat ze zijn geur herkende."

Voelt als gisteren
De pijn van die ene gitzwarte dag voor de familie Sala zit natuurlijk nog altijd diep. "Sinds dat belletje om 6 uur 's ochtends... Het voelt wel als gisteren in plaats van een jaar geleden."

Nationale elftal
Emiliano Sala heeft in zijn carrière geen interlands voor Argentinië gespeeld. Zijn jongere broer Dario (24) heeft er alle vertrouwen in dat hem dat nog wel was gelukt. "Hij wilde voetballer worden en dat lukte. Hij wilde in de top spelen en dat lukte. Hij wilde naar de Premier League en dat lukte hem ook. Hij wist dat het moeilijk zou worden om de nationale ploeg te halen, maar ik weet zeker dat hij nooit heeft opgegeven om dat te proberen."