Moeskroen ontsnapt voor 5e keer, maar Belgische bond denkt daar anders over

9 mei 2020

BELGA

De Koninklijke Belgische Voetbalbond is het "principieel oneens" met de beslissing van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) om Moeskroen een proflicentie voor het seizoen 2020-2021 toe te kennen. "We wachten op de motivering van het vonnis alvorens we verdere stappen overwegen", meldt de bond zaterdag.


Moeskroen moest voor de 5e keer in 6 jaar voor het BAS verschijnen om zijn licentie voor de hoogste voetbalklasse te verdedigen. De club kreeg vrijdag tegen alle verwachtingen in goed nieuws van het BAS.

De licentiecommissie van de Belgische bond baseerde zich op mailverkeer uit juridische dossiers om te concluderen dat makelaars het beleid voeren in Moeskroen, hetgeen diverse clubs in het verleden al meermaals aankaartten. Tevens zou de club met te grote tekorten kampen.

Eerder deze week kreeg ook Standard groen licht van het arbitragehof om op het hoogste niveau te blijven. KV Oostende, de 3e eersteklasser die geen licentie kreeg, moet nog geduld hebben. Als ook deze ploeg goed nieuws krijgt, is de degradatie van Waasland-Beveren een feit.