Monaco-coach met veel zelfvertrouwen richting PSV: ‘Fysiek zijn we beter’

8 augustus 2022

Pro Shots
philippe-clement-monaco-psv

Trainer Philippe Clement van AS Monaco ziet de uitwedstrijd tegen PSV dinsdag met vertrouwen tegemoet. De Fransen strijden in de 3e voorronde van de Champions League tegen de Eindhovenaren voor een plek in de play-offs van het miljoenenbal. "Mentaal gezien zijn wij de favoriet", aldus de coach.


Op een persconferentie ging de Fransman in op die woorden. "Ik ben er zeker van dat wij fysiek gezien beter zijn dan PSV. "Maar dat moeten we wel bewijzen op het veld." De 1e wedstrijd tussen Monaco en PSV eindigde vorige week onbeslist (1-1). Maar PSV oogde na rust vermoeid en gaf in de 80ste minuut de voorsprong weg.

'Genoeg vertrouwen'
Clement vervolgde: "PSV heeft een goed team met een sterke aanval. Ze scoorden 5 keer tegen Ajax en afgelopen weekend 4 keer. Maar wij kennen ook onze kwaliteiten. We willen laten zien dat wij in beide wedstrijden de betere ploeg kunnen zijn. Dat waren we al in de heenwedstrijd, gezien de kansen die we hebben gekregen. Nu proberen we het opnieuw te zijn."

Van Nistelrooij: 'op hetzelfde niveau'
PSV-trainer Ruud van Nistelrooij denkt dat beide teams qua kracht en uithoudingsvermogen nu op hetzelfde niveau zitten. Bovendien rekent hij op de ervaren spelers in zijn elftal.