Monaco dicht bij clubrecord na nieuwe zege in Ligue 1

admin • 20:39, 25-02-2017 / Laatste Update: 12:31, 08-01-2024

AS Monaco gaat weer alleen aan de leiding in de Franse voetbalcompetitie. Het team van trainer Leonardo Jardim won de uitwedstrijd tegen Guingamp met 1-2, en speelde daarmee de teleurstelling van de spectaculaire wedstrijd tegen Manchester City in de Champions League (5-3 verlies) een beetje van zich af.

Nog even spannend

De Poolse verdediger Kamil Glik opende zaterdag halverwege de eerste helft de score voor Monaco. In de 86ste minuut verdubbelde Fabinho vanaf de strafschopstip de voorsprong. Etienne Didot deed in laatste minuut van de officiële speeltijd nog wel iets terug voor de thuisploeg, die op de negende plaats in de competitie staat.

Clubrecord

Monaco heeft dankzij de overwinning weer 3 punten voorsprong op Nice, dat vrijdagavond al won. De club scoorde al 78 keer, en is nu nog 1 treffer van een clubrecord verwijderd. In het seizoen 1977/1978 scoorde Monaco, dat toen de landstitel behaalde, totaal 79 maal. Monaco heeft nog 11 duels om die laatste 2 doelpunten voor het record te maken. De vraag is niet of dat nog gebeurd, maar wanneer.