Monaco zet grote stap richting halve finale

Pro Shots / Witters

admin • 22:40, 12-04-2017 / Laatste Update: 03:28, 07-01-2024

Borussia Dortmund heeft 2 bizarre dagen afgesloten met een 2-3 nederlaag tegen AS Monaco. Konden de spelers van Dortmund het wel opbrengen om vanavond te spelen, was de grote vraag. In de eerste helft leek het van niet, maar in de tweede helft liet Dortmund zien over heel wat veerkracht te beschikken. Maar de zwakke eerste helft heeft Monaco wel in een uitstekende positie geplaatst.

Gemiste pingel en buitenspelgoal

Dortmund was via Aubameyang het eerst gevaarlijk, maar even later kreeg Monaco een goedkope penalty. Verdediger Sokratis maakte een lichte overtreding, maar kreeg toch de pingel tegen. Fabinho, een prima strafschoppennemer normaal gesproken, schoot alleen deze keer naast. Een gemiste kans voor de Fransen op een belangrijke uitgoal. Niet veel later hadden ze die alsnog via goudhaantje Kylian Mbappé, die met een beetje geluk een prachtcounter van Monaco afrondde. Hij stond alleen duidelijk buitenspel.

Voor Mbappé was het wel alweer zijn 7de goal in de Champions League en dat in slechts 6 wedstrijden, en hij is nog maar 18 jaar oud.

2 - Mbappé (18 yo & 3 months) is the 2nd youngest player to score in the 1/4 final of the CL, after Bojan in 2008 (17 yo & 7 months). Early.

Knullige eigen goal

Niet de start waar Dortmund van droomde en het werd alleen maar erger. Na 35 minuten spelen stond het namelijk al 0-2. Wat Sven Bender dacht te bereiken met zijn actie is niet helemaal duidelijk. De verdediger kopte de bal langs zijn eigen doelman. Zelf claimde hij dat Falcao een overtreding op hem had gemaakt, maar die was niet eens in de buurt. Pijnlijk moment voor de verdediger en Dortmund kon aan de bak.

Véél beter Dortmund

In de 2de helft zagen we een heel ander Dortmund. Veel feller, aanvallender en vooral veel beter want de Fransen hadden het lastig. Dortmund kreeg aardig wat kansen en de aanhouder won, want Dembélé maakte de aansluitingstreffer. Of het bedoeld was of niet is niet duidelijk, maar Aubameyang verlengde fraai met de hak richting Kagawa, die breed tike op Dembélé en de spits kon vervolgens in het lege doel scoren: 1-2.

7 - Ousmane Dembélé has as many goals & assists this Champions League season as Cristiano Ronaldo (2 goals, 5 assists). Wonder.

— OptaJohan (@OptaJohan) April 12, 2017

Supertalent Mbappé doet Dortmund weer pijn

Dortmund bleef aandringen, maar een gelijkmaker zat er niet in. En helpt niet als je de tegenstander een steuntje in de rug geeft. Een slechts pass in de defensie werd opgepikt door Mbappé die zomaar 1-op-1 met doelman Bürki kwam te staan. De jonge aanvaller liet nog maar eens zien wat voor een ongelofelijk talent hij is, want wat schoot hij de 1-3 schitterend in de touwen. Net nu je denkt dat deze wedstrijd beslist was, had Kagawa andere gedachten. Hij omspeelde 2 man in de zestien en maakte er 10 minuten voor tijd 2-3 van. Maar daar bleef het bij.