Mönchengladbach is koppositie kwijt na nederlaag tegen Wolfsburg

AFP

Brian Vesseur • 18:47, 15-12-2019 / Laatste Update: 07:56, 07-01-2024

RB Leipzig is de nieuwe koploper in de Bundesliga! Borussia Mönchengladbach verloor zondag met 2-1 van VfL Wolfsburg. Zij hebben nu 2 punten minder dan Leipzig, dat aan kop gaat met 33 punten.

Xaver Schlager zorgde in de dertiende minuut voor de 1-0 voor de thuisploeg, waar Wout Weghorst de hele wedstrijd speelde en Jeffrey Bruma op de bank bleef. De Oostenrijker schoot een voorzet van Jérôme Roussillon hard binnen. 2 minuten later stond het weer gelijk. Breel Embolo nam een voorzet van Alassane Pléa meteen aan en schoot raak.

Arnold

In de tweede helft kreeg Marcus Thuram een grote kans voor Mönchengladbach en voor Wolfsburg waren Kevin Mbabu en João Victor dicht bij de 2-1. Maximilian Arnold bezorgde de ploeg van Weghorst in de extra tijd alsnog de zege met een schot in de rechterbovenhoek.