Mönchengladbach pakt op nippertje punt bij Eintracht Frankfurt

Silas Stein/dpa

Sjors Tanis • 19:01, 17-02-2019 / Laatste Update: 04:42, 07-01-2024

Borussia Mönchengladbach heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd bij Eintracht Frankfurt (1-1). De nummer 3 uit de Bundesliga komt daarmee op 7 punten van koploper Borussia Dortmund en op 5 punten van nummer 2 Bayern München.

Borussia Dortmund speelt morgenavond nog bij hekkensluiter FC Nürnberg. Eintracht Frankfurt blijft met 34 punten hangen op de 6e plaats.

Eintracht op voorsprong

Hoewel de bezoekers in de 1e helft het betere van het spel hadden, kwam Eintracht vlak voor rust op voorsprong. Uit een voorzet van Jonathan de Guzman kon Danny da Costa de bal binnen tikken. Pas in de slotfase van de 2e helft kwam Mönchengladbach op gelijke hoogte. Denis Zakaria ontsnapte bij Makoto Hasebe en De Guzman en maakte gelijk.

De Guzman speelde de hele wedstrijd bij Eintracht, Jetro Willems kwam in de 2e helft in het veld.