Moniz vindt situatie Van der Vaart sneu: ‘Bij Randers FC hebben we wel plek voor hem’

12 oktober 2017

ANP

Ricardo Moniz is de nieuwe hoofdcoach van Randers FC in de Deense competitie. In die competitie speelt ook landgenoot Rafael van der Vaart. Of nou ja speelt, hij zit voornamelijk op de bank bij FC Midtjylland en dat vindt Moniz erg jammer.


"Ik kan nu nog niet echt beoordelen hoe fit hij is, maar de Deense Superliga is een erg fysieke competitie. Hij kan hier niet spelen volgens de Ajax-stijl, waar zijn uitstekende techniek hem ver brengt", legt Moniz uit aan het Deense blad Ekstra Bladet. "Maar misschien kan hij in januari naar Randers komen, ik denk dat we wel een plekje voor hem kunnen vinden."

Medelijden
Moniz heeft eigenlijk een beetje medelijden met Van der Vaart en hoe zijn situatie nu is in Denemarken: "Rafa is een goede vent, die ik zeer sympathiek en inspirerend vind. Ik weet dat hij het moeilijk heeft en ik heb om eerlijk te zijn een beetje medelijden met hem." Toen Van der Vaart naar Hamburger SV ging was hij nog een grote ster, en nu is die glorietijd voorbij. "Ik heb alleen maar goede dingen te zeggen over hem en ik weet dat zijn situatie hem pijn doet."