Met moord dreigende Icardi krijgt Inter-fans over zich heen: 'Stuk stront'

Martijn Baars • 19:36, 16-10-2016 / Laatste Update: 22:38, 05-01-2024

Het zijn zware tijden voor trainer Frank de Boer bij Internazionale. De ploeg ging vandaag in eigen huis met 1-2 onderuit tegen Cagliari. Maar de wedstrijd stond voornamelijk in het teken van aanvoerder en topscorer Mauro Icardi. De harde kern van Inter, de Curva Nord, heeft zich massaal tegen de Argentijn gekeerd.

Fans vermoorden

In zijn pas uitgebrachte autobiografie uit Icardi felle kritiek op de fanatieke aanhang van Inter. In zijn boek spreekt hij er zelfs van om 100 Argentijnse criminelen in te huren om de supporters van de Curva Nord te vermoorden.

Stuk stront

Daarom verscheen de Argentijn vandaag onder grote druk op het veld van San Siro. ,,Wat ons betreft, is het over", valt onder meer te lezen in de verklaring. In het stadion hing vandaag een groot spandoek gericht aan de spits. ,,Je bent geen man, je bent geen aanvoerder, je bent een stuk stront."

Gejuich om gemiste pingel

Icardi kreeg in de 26e minuut de kans om alle critici de mond te snoeren, maar hij schoot zijn penalty jammerlijk naast. De gemiste strafschop werd door de harde kern met gejuich onthaald.

Drama

In de tweede helft kwam de ploeg van De Boer wel op voorsprong via Joao Mario. Maar dat bleek niet genoeg voor de zege. Federico Melchiorri maakte gelijk namens Cagliari. Het drama werd compleet toen doelman Handanovic vlak voor tijd een voorzet in eigen doel werkte.

Internazionale staat in de Serie A op de 12e plek.