Voor moord veroordeelde Braziliaanse keeper Bruno plotseling vrij

24 februari 2017

ANP
Voor moord veroordeelde Braziliaanse keeper Bruno plotseling vrij

Een van de meest geruchtmakende moordzaken in Brazilië van de laatste jaren, heeft vrijdag een verrassende wending gekregen. Het Braziliaanse Hooggerechtshof besloot vrijdagochtend voormalig Flamengo-keeper Bruno Fernandes vrij te laten. Hij zit sinds 2010 in de gevangenis met een straf van 22 jaar voor de moord op zijn minnares Eliza Samudio en de ontvoering van hun zoontje.


Bruno Fernandes ging eerder in beroep en het duurt inmiddels zó lang tot het beroep in behandeling wordt genomen, dat hij dat van het Hof in vrijheid mag afwachten.

Ruzie met het fotomodel
De nu 32-jarige Bruno was geen onverdienstelijke keeper. Hij was al meer dan 200 wedstrijden 1e keus onder de lat bij topclub Flamengo uit Rio de Janeiro, toen hij in juli 2010 werd aangehouden in verband met de verdwijning van Eliza. Zij was toen 25-jaar en fotomodel en sinds 4 juni van dat jaar vermist, net zoals hun zoontje Bruninho van toen 4 maanden oud. Bruno en Eliza hadden ruzie, omdat de keeper zei dat hij niet de vader was van het kind. Het jochie werd na een paar weken gevonden bij een vrouw in een klein plaatsje op zo'n 500 kilometer afstand van Rio.

Gewurgd en in stukken gehakt
Uit het politie-onderzoek bleek dat Bruno een aantal mannetjes had geregeld om Eliza te ontvoeren en te vermoorden. In zijn auto werden haar bloedsporen gevonden. Oud-politieagent Marcos dos Santos, bijgenaamd ‘de Bal’ zou haar voor een door Bruno betaald bedrag van zo’n 25 duizend euro hebben gewurgd, waarschijnlijk op de boerderij van Bruno’s familie in een dropje niet ver van waar het kindje werd teruggevonden. Daarna zou de agent haar lichaam in stukken hebben gesneden. Eliza's lichaamsdelen zijn alleen nooit gevonden. Tijdens de rechtszaak, die tot maart 2013 duurde, gingen geruchten dat Dos Santos Eliza’s lichaamsdelen aan wilde honden had gevoerd.

Al die tijd gevangen
Vanwege Bruno’s bekendheid en de gruwelijke details rond de dood van Eliza, was Brazilië van 2010 tot 2013 volop in de ban van de zaak. De onrust in het land was ook de reden dat de rechtbank besloot om de keeper na het indienen van het hoger beroep gevangen te houden.

Wil jij het belangrijkste VOETBALNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met VOETBAL AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht