Mourinho geeft Ajax best kans op CL-winst: ‘Ze spelen zonder druk’

16 april 2019

Ajax gaat dinsdagavond vol voor een plek in de halve finale van de Champions League. De Amsterdammers moeten minimaal een keer scoren tegen Juventus om kans te houden. Zeker niet onmogelijk, vindt zelfs José Mourinho.


De Portugese oud-coach van onder meer Real Madrid en Manchester United geeft Ajax nog best een goede kans om door te komen. Zelfs het winnen van het toernooi is niet onmogelijk. En daar heeft hij 1 specifieke reden voor: "Ik denk dat Ajax het team is waar geen druk op staat", zegt hij tegen RT Sport.

Beter dan 2 jaar geleden
Mourinho vindt dat Juventus nog wel licht favoriet is, maar vlakt Ajax zeker niet uit. "Bayern München, Paris Saint-Germain, alle Engelse clubs, FC Barcelona, Real Madrid en Atletico Madrid. Die moeten allemaal meedoen om het toernooi ook echt te winnen."

"Maar over Ajax zegt niemand dat ze het toernooi kunnen winnen, maar dat kunnen ze wel", zijn de uiteindelijk toch lovende woorden van Mourinho. De werkloze coach kent een groot deel van de ploeg nog van de Europa League-finale in 2017 tussen Ajax en Manchester United.

"Ze hebben nu een beter team dan 2 jaar geleden. Ze hebben 2 of 3 spelers met meer ervaring", zegt Mourinho. Van het succesvolle Europa League-seizoen zijn nu André Onana, Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Daley Sinkgraven, Lasse Schöne, Frenkie de Jong, David Neres, Hakim Ziyech, Donny van de Beek en Kasper Dolberg nog over.