Mourinho over de VAR: 'De man met de fluit is niet meer de scheidsrechter'

BSR Agency

Brian Vesseur • 01:23, 03-07-2020 / Laatste Update: 10:47, 05-01-2024

José Mourinho kon niet zeggen wat hij wilde zeggen na de wedstrijd van Tottenham Hotspur tegen Sheffield United. De Portugese trainer wilde zijn zegje doen over de scheidsrechter en de VAR, maar hield zich uit angst voor een schorsing in. Sheffield won met 3-1.

Mourinho was zichtbaar woedend toen in de eerste helft van het duel met Sheffield United een doelpunt van Harry Kane werd afgekeurd wegens hands van Lucas Moura. "Ik kan niet zeggen wat ik ervan vind, want dan kom ik in de problemen en word geschorst en dat wil ik niet", zei Mourinho. Op de vraag of hij nog met de scheidsrechter had gesproken, had de coach een subtiel antwoord. "Welke scheidsrechter bedoel je? De scheidsrechter zit verstopt in een of ander kantoor. Deze man op het veld is niet de scheidsrechter."

VAR-incidentje

Kane leek de Spurs in de eerste helft een minuut na de openingstreffer van Thomas Berge op gelijke hoogte te brengen. Naar het oordeel van de videoscheidsrechter kreeg Moura vlak daarvoor de bal tegen zijn hand toen hij in een duel ten val kwam. De bal belandde bij Kane die scoorde. De VAR keurde het doelpunt echter af. Ook Sheffield-coach Chris Wilder noemde de beslissing van de VAR ‘een farce’.