Nantes speelt voor 1 keer in ‘Argentijns’ shirt voor Sala

21 januari 2020

EPA

De Franse voetbalclub FC Nantes speelt voor 1 keer niet in het traditionele geel-groene shirt, maar in een tenue in de kleuren van de Argentijnse vlag. In de competitiewedstrijd zondag tegen Girondins Bordeaux speelt Nantes in een wit shirt met blauwe strepen, als eerbetoon aan Emiliano Sala.


De Argentijnse spits overleed dinsdag precies een jaar geleden toen de helikopter waarin hij naar Cardiff vloog neerstortte boven Het Kanaal. Sala zou aan de andere kant van Het Kanaal zijn transfer naar Cardiff City afronden.

De club, die vorig jaar nog in de Premier League speelde, had vlak daarvoor een akkoord bereikt met Nantes over een transfer van de 28-jarige aanvaller. Beide clubs kibbelen een jaar later nog altijd over de afhandeling van de transfer. De afgesproken transfersom was ongeveer bijna €18 miljoen euro was.

Opbrengst naar oude clubs 
Nantes heeft 800 stuks van het 'Argentijnse' shirt laten drukken. De webshop van de Franse club raakte dinsdag al snel overbelast, zoveel fans wilden voor 80 euro het speciale tenue kopen. De opbrengst gaat naar de 2 Argentijnse clubs waarbij Sala werd opgeleid.

"Omdat Emiliano ervan droomde om ooit het shirt van het Argentijnse elftal te dragen, ruilen wij nu ons vertrouwde geel en groen eenmalig in voor blauw en wit", aldus Nantes.