Napoli haakt af voor titelstrijd na spektakelstuk; Cagliari en Sassuolo op schot

admin • 00:04, 23-12-2016 / Laatste Update: 20:15, 05-01-2024

De druiven waren zuur voor Fiorentina. Napoli gaf een 1-2 voorsprong weg en dacht dat Fiorentina met 3-2 zou winnen. Uiteindelijk werd het 3-3 na een late penalty van Manolo Gabbiadini (94e minuut). Daardoor lijkt de nummer 3 van de Serie A af te haken in de titelstrijd.

Na de 0-1 van Lorenzo Insigne bracht Federico Bernardeschi de stand voor Fiorentina weer gelijk. Dries Mertens zette Napoli weer op voorsprong, maar dat was niet genoeg voor de zege. Sterker nog, Fiorentina ging er uiteindelijk met de volle buit vandoor. Opnieuw Bernardeschi en Mauro Zarate kwamen op het scorebord voor de thuisploeg. Hoewel Manolo Gabbiadini in de 94 minuut een rake strafschop benutte lijkt Napoli af te haken in de titelstrijd. De ploeg heeft 35 punten na 18 duels. Dat zijn er 8 minder dan koploper Juventus. Fiorentina heeft na evenveel wedstrijden 29 punten en staat op plaats 8.

Spektakel bij Cagliari

Het duel tussen Cagliari en Sassuolo leverde ongekend veel doelpunten op. In d hoofdstad van Sardinië zegevierde de thuisploeg met 4-3. Marco Sau zette Cagliari nog op voorsprong, maar al voor rust rechtte Sassuolo, zonder de geblesseerde Timo Letschert de rug. Het werd 1-2 na goals van Claud Adjapong en Lorenzo Pellegrini. Laatsgenoemde kreeg een minuut na de 1-2 rood nadat hij na de aftrap van Cagliari Davide Di Gennaro onnodig onderuit haalde.

Sassuolo kwam zelfs nog op 1-3 na een rake strafschop van Francesco Acerbi. Toch won Cagliari de wedstrijd door binnen 14 minuten 3 keer raak te prikken. Marco Borriello schoot de 2-3 binnen, maar de grote man was toch echt Diego Farias. Hij maakte binnen 3 minuten de gelijkmaker en de winnende. In de 95e minuut kon hij zelfs een hattrick maken, maar vanaf 5 minuten verprutste hij een 100% kans.

AS Roma draait achterstand om

AS Roma heeft in eigen huis van Chievo gewonnen. Ondanks de brutale voorsprong via de voet van Jonathan de Guzman, werd het 3-1. Al voor rust zorgde Stephan El Shaarawy voor de gelijkmaker. Na rust klaarden de Romeinen het klusje. Edin Dzeko en Diego Perotti waren trefzeker. Roma staat nu 2e, met 4 punten achterstand op Juve. De 'oude dame' heeft echter wel een wedstrijd minder gespeeld.

Degradatiekraker eindigt onbeslist

Lang leek het er op dat Palermo afstand deed van de onderste regionen. Het doelpunt van Robin Quaison leek voldoende voor een zege. Toch schoot Pescara-middenvelder Cristiano Biraghi vanaf 11 meter raak. Dat betekende dat het duel tussen de laagvliegers in de Serie A in 1-1 eindigde.

Saai duel Sampdoria en Udinese

Het duel tussen Sampdoria en Udinese eindige in een brilstand. Beide ploegen wisten 11 schoten te lossen, maar echt gevaarlijk waren ze niet. Een gelijkspel was dan ook verdiend, aangezien de ploegen op basis van punten én doelsaldo nauwelijks verschillen. Udinese staat 10e met 25 punten en een doelsaldo van 24-24. Sampdoria doet het iets slechts met een 13e plaats, 23 punten en een doelsaldo van 21-24.

Torino neemt afstand van Genoa

Torino heeft weer eens goede zaken gedaan in de Serie A. Door een goal van Andrea Belotti werd met 1-0 gewonnen van directe concurrent Genoa. Daardoor loopt 'de tweede ploeg uit Turijn' weg van Genoa. Torino staat op een keurige 8e plaats met 28 punten. Genoa doet het met 23 punten nog niet eens zo veel slechter, maar het moet wel genoegen nemen met een 12 plek.