Napoli, Internazionale en Fiorentina door naar kwartfinale Coppa Italia

EPA

admin • 00:39, 14-01-2019 / Laatste Update: 05:09, 08-01-2024

Arek Milik heeft Napoli met een doelpunt en een assist langs Sassuolo geleid in de 8e finales van de Coppa Italia: 2-0. De Poolse spits opende na een kwartier de score in Stadio San Paolo.

Een kwartier voor tijd stelde de oud-Ajacied zijn Spaanse teamgenoot Fabián Ruiz in staat om de wedstrijd te beslissen. Amin Younes mocht de laatste 10 minuten meedoen in het Napolitaanse elftal van trainer Carlo Ancelotti.

Internazionale schaarde zich bij de laatste 8 in het toernooi om de Coppa Italia door Benevento in een leeg stadion met 6-2 te verslaan. Aanvoerder Mauro Icardi opende al in de 2e minuut de score uit een strafschop. Antonio Candreva en Lautaro Martinez maakten beiden 2 doelpunten.

De wedstrijd in Milaan werd gespeeld zonder publiek, als straf voor de racistische uitlatingen van de Inter-fans vorige maand in de thuiswedstrijd tegen Napoli richting de Senegalese verdediger Kalidou Koulibaly. ''Ik vond het maar niets, het voelde niet als een echte wedstrijd'', zei trainer Luciano Spalletti van Inter.

Eerder op de dag won Fiorentina al met 0-2 bij Torino door twee goals van Italiaans international Federico Chiesa kort voor tijd. Zaterdag plaatsten Lazio, AC Milan en Juventus zich al voor de kwartfinales. Maandag worden de laatste 2 duels in de achtste finales afgewerkt: Cagliari - Atalanta Bergamo en AS Roma -  Virtus Entella.