Napoli krijgt eigenlijk te weinig met puntje tegen Juventus

admin • 00:37, 03-04-2017 / Laatste Update: 06:26, 07-01-2024

Napoli heeft er alles aan gedaan om de punten tegen koploper Juventus in eigen huis te houden, maar 't mocht niet zo zijn. De Napolitanen waren lange tijd beter, maar moesten achteraf uiteindelijk genoegen nemen met 1-1.

En dat in de wedstrijd die vooraf in het teken stond van de terugkeer van Gonzalo Higuain in Napels. De spits verkaste na vorig seizoen met veel bombarie voor 90 miljoen van Napoli naar Juventus, tot ongenoegen van de Napoli-fans.

Khedira

Juventus kwam al heel snel op voorsprong in de topper in de Serie A. Al na 7 minuten spelen kon Sami Khedira de bal in het doel schuiven na goed voorbereidend werk van Miralem Pjanic. Het was eigenlijk ook de eerste echte kans van de wedstrijd.

Wakker

Door de tegengoal werd Napoli wel flink wakker geschud. Gesteund door de tienduizenden fans in Stadio San Paolo ging met veel passie en strijd op jacht naar de gelijkmaker, en meer. En daar kreeg het echt wel zat kansen voor, maar het kleine beetje geluk ontbrak bij de Napolitanen, waardoor ze met een 1-0 achterstand de kleedkamers opzochten.

Hamsik

Na rust veranderde er helemaal niets aan het spelbeeld. Napoli viel aan, en kreeg kansen. Na precies een uur spelen kreeg het eindelijk loon naar werken. Marek Hamsik was de man die de verlossende gelijkmaker maakte.

Maar daar nam Napoli geen genoegen mee. Met dezelfde passie en strijd als voor de gelijkmaker ging het team door. Met kansen voor onder andere Dries Mertens, die nu in de spits staat bij Napoli, tot gevolg. Goals vielen er helaas voor beide teams niet. Higuain bleeft de hele wedstrijd eigenlijk onzichtbaar.

Woensdag staan de teams weer tegenover elkaar, dan voor de Coppa Italia.