Napoli maakt het onnodig spannend tegen Empoli

Brian Vesseur • 15:29, 19-03-2017 / Laatste Update: 18:32, 08-01-2024

Napoli heeft zondag op bezoek bij Empoli met 2-3 gewonnen. Het werd onnodig spannend in Stadio Carlo Castellani, want de ploeg uit Napels stond bij rust al met 0-3 voor. Omar El Kaddouri maakte er na 70 minuten 1-3 van, Massimo Maccarone zorgde er in de slotfase via een pingel voor de 2-3. Gelukkig voor Dries Mertens en consorten bleef het daarbij.

Lorenzo Insigne zorgde na 20 minuten spelen voor de openingstreffer. Mertens verdubbelde na 5 minuten de score: 0-2. Diezelfde Insigne scoorde in de 38e minuut middels een penalty de 0-3. Mertens miste ook nog een strafschop.

Stand

Door de overwinning knalt Napoli over AS Roma heen, dat 2e staat. Roma komt nog in actie en kan de 2e plek dus weer heroveren. Empoli staat net boven de degradatiestreep in de Serie A.