Napoli pakt voorsprong in Italië na winst op Roma

admin • 00:46, 15-10-2017 / Laatste Update: 14:32, 07-01-2024

Napoli heeft een lekkere overwinning gepakt op bezoek bij AS Roma. Lorenzo Insigne werd in de 1e helft matchwinner, waardoor Napels 5 punten los is van de nummer 2 in de Serie A. Internazionale heeft nog wel een wedstrijd tegoed.

Strootman en Stephan El Shaarawy hadden allebei spierblessures bij Roma, terwijl Napoli het zonder Arek Milik (knie) moest doen. Rick Karsdorp zat wel weer op de bank bij de thuisploeg.

Roma begon prima, maar kon niet voorkomen dat Insigne in de 20e minuut zijn goal maakte. De linksbuiten schoof de bal van binnen de zestien meter in de linkerhoek. Kansen van Dries Mertens vonden verder het net niet, zodat de teams gingen na een rustige 1e helft met een 0-1 stand de kleedkamer in konden.

2e helft

Omdat beide ploegen voor hun wedstrijd al wisten dat Juventus voor het eerst sinds augustus 2015 thuis verloor, bleven beide ploegen geconcentreerd en rook Napoli de kans helemaal los te komen van de 'Oude Dame'.

Roma maakte na rust bijna een einde aan die hoop. Edin Dzeko kopte vlak voor tijd op de lat. Maar Napoli trok de zege alsnog over de streep en is nu trots koploper in Italië. Dinsdag wacht de uitwedstrijd tegen Manchester City in de Champions League-poule waar ook Feyenoord in zit.