Napoli tankt vertrouwen richting Feyenoord met zesde overwinning op rij

REUTERS

admin • 22:45, 23-09-2017 / Laatste Update: 21:45, 05-01-2024

Napoli heeft de laatste competitiewedstrijd voor de ontmoeting met Feyenoord in de Champions League gewonnen. De Italianen behaalden in Ferrara bij nieuwkomer SPAL de 6e overwinning in 6 wedstrijden. Gemakkelijk ging dat niet: de winnende treffer (2-3) viel pas in de 83e minuut.

Middenvelder Pasquale Schiattarella bracht SPAL in de 13e minuut op voorsprong. Napoli sloeg al 1 minuut later via Lorenzo Insigne terug en leek door een treffer van José Callejón in de 72e minuut de wedstrijd binnen te hebben: 1-2. Dit keer was het de thuisploeg die na een achterstand snel wat terugdeed. Federico Viviani bracht in de 78e minuut de gelijkmaker op zijn naam.

Ghoulam

Dankzij een treffer van verdediger Faouzi Ghoulam in de 83e minuut staat Napoli ook na 6 speelronden nog op een score van 100 procent. De Belg Dries Mertens werd een kwartier voor tijd gewisseld.

Champions League

De thuiswedstrijd van dinsdag tegen Feyenoord is een belangrijke voor Napoli, dat de groepsfase van de Champions League anderhalve week terug startte met een nederlaag van 2-1 bij Sjachtar Donetsk.