Napoli zit AS Roma op de hielen in strijd om 2de plek

admin • 01:37, 01-05-2017 / Laatste Update: 11:15, 08-01-2024

Napoli nadert AS Roma. De club uit Napels won zondagavond de lastige uitwedstrijd bij Internazionale met 1-0 en is nummer 2 AS Roma genaderd tot op 1 punt. Koploper Juventus heeft 10 punten meer dan de Napolitanen. Er zijn nog 4 speelrondes in de Serie A.

Waar Napoli in de maand april geen enkele competitiewedstrijd verloor, wist Inter er geen een te winnen. Coach Stefano Pioli besloot na de 5-4-nederlaag bij Fiorentina vorig week zelfs tot een 'straftrainingskamp'.

Strafkamp weinig effect

Het leek weinig resultaat te hebben zondag in Stadio Guiseppe Meazza. Napoli creërde de kransen en scoorde vlak voor rust via de Spanjaard José Callejón. Daaraan ging een forse verdedigende fout van de Japanner Yuto Nagatomo vooraf.

In de tweede helft zocht Inter naar de gelijkmaker, maar waren de grootste kansen voor de bezoekers via de Belg Dries Mertens en de Kroatische invaller Marko Rog. Napoli had aan het ene doelpunt echter genoeg.

Lazio sterkste in Romeinse derby

AS Roma ging eerder zondag voor eigen publiek pijnlijk onderuit in de Romeinse derby (1-3). Keita bracht Lazio op voorsprong. Daniele De Rossi maakte gelijk uit een strafschop, nadat Kevin Strootman een strafschop kreeg, zonder dat hij werd geraakt. Na rust scoorde Lazio opnieuw via Dusan Basta en Keita.

Milan kwakkelt maar door

AC Milan blijft in de Serie A punten verspelen. De kwakkelende ploeg van trainer Vincenzo Montella kwam zondag op bezoek bij degradatiekandidaat Crotone niet verder dan 1-1. Uit de laatste drie competitieduels behaalde AC Milan slechts 2 punten. Milan staat zesde, 5 punten achter Atalanta dat vrijdag knap Juventus op 2-2 wist te houden.