El Khayati vertelt over de coronasituatie in Qatar

27 maart 2020

ANP Sport

Het Algemeen Dagblad sprak vrijdag met Nasser El Khayati, die het coronavirus meemaakt in Qatar. De situatie is een beetje vergelijkbaar met de Nederlandse, legt hij uit aan Mikos Gouka.


" Het is joggen en een beetje trainen", legt de middenvelder uit. Ook in Qatar is er geen voetbal meer. "En verder een keertje naar de supermarkt en een wandeling met het gezin. Alles staat stil. Er is geen lockdown, maar de meeste winkels zijn gesloten. Vergelijk het maar met hoe het nu in Nederland gaat. Al zijn de scholen hier dus al een maand dicht. Misschien is dat een reden dat het nog meevalt qua cijfers."

In Qatar zijn nog geen doden gevallen door het coronavirus, melden de instanties daar. Er zijn ongeveer 550 besmettingen op het moment van schrijven. Ze zijn in Qatar ook bezig met het gereedmaken van het WK, dat in de winter van 2022 plaats zal vinden.

Winter in Qatar
El Khayati vertelt dat er al stadions 'zo goed als klaar' zijn. Ondertussen zijn ze bezig de rest van de stadions ook af te maken. Hij vertelt over hoe Qatar in de winter is: "Dat er in de winter wordt gespeeld is wel heel belangrijk. De temperaturen zijn echt aangenaam, zo tussen de 25 en 30 graden. De stadions zullen allemaal voorzien zijn van airconditioning, dus voetballen ze helemaal in lekkere temperaturen."